torstai 30. tammikuuta 2014

Zorin OS


Nyt kokeillaan vaihteeksi Zorin järjestelmää. Teksti on sen verran hyvän näköistä, että ihmettelisin, jos järjestelmällä ei olisi jotakin tekemistä Ubuntun kanssa. Täytyypä perehtyä asiaan.

"Ubuntu-based Linux distribution, designed especially for newcomers to Linux!" 

Arvasin oikein. Sitä paitsi, olen joskus kauan sitten kokeillut Zorinia - ainakin näin muistelen. 
Menu toimii hieman oudosti eikä välttämättä yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla. Järjestelmässä on niin paljon erilaisia efektejä, että ne suorastaan pelottavat. On tunne, että järjestelmä tai ohjelmat kaatuvat milloin tahansa.

Lisäys 4.2.2014

Täytyy myöntää, että Zorin toimiin niin tavallisuudesta poikkeavalla tavalla, että tämän kanssa meinaa mennä hermot. Pitäisi oikestaan saada esitettyä toiminta videolla. Sivut hyppivät ja pomppivat ja kiertyvät ja haihtuvat ja... huh. huh. Menua ei voi sanoa paremmaksi kuin perinteinen menu, koska ohjelmien käynnistäminen ja valikoissa siirtyileminen on hidasta ja vaatii ylimääräisiä hiiren liikkeitä.


Toiminta on sinänsä sujuvaa, joten ei Zorinille aivan huonoa arvosanaa voi antaa. Youtubekin toimii.


Jos Zorin on vakaa, eivätkä efektit aiheuta kaatuilua, kyllä tähän tottuu. Tämä on aika valmiin tuntuinen järjestelmä. Google Crome selaimen asetukset siirtyvät jostakin muualta, kun järjestelmään kirjautuu. Chromessa on jopa sama "skini". En ehtinyt ottaa PrintScreeniä tai ScreenShottia ennen kuin kirjauduin. On aika erikoista, että samalla kun kirjoitan tätä, ja Chrome on aktiivinen ohjelma, Gimpin työkalut näkyvät tämän sivun päällä. Yleensänhän muiden ohjelmien kaikki osat häviävät näkyvistä. Sain työkalut esiin AltTab -yhdistelmällä.


Nyt on aika lopettaa kokeilu. Arvosanaa en anna, koska testaaminen jäi lyhyeksi. Eikä asiantuntemukseni muutenkaan riitä arvosanojen antamiseen. Tällä kerralla en tehnyt ulkonäköä muuttavia säätöjä. En niitä taida pystyä paljon tekemäänkään. Alapaneelia voi ohentaa ja teemaa vaihtaa. Voiko paljon muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti