keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pikakokeessa Deepin 2014 (amd64)

Ensimmäisenä kiinnittyy huomio suttuiseen tekstiin, joka ei ole yhtä hyvää kuin Ubuntussa ja Mintissa ja monissa muissa Ubuntun sukulaisissa.


Deepin vaikuttaa sekavalta, kun sitä vertaa "perinteisiin" käyttöjärjestelmiin. Iso alapaneeli peittää osan sivusta. Siitä on olemassa "efficient mode", "classic mode" ja "fashion mode", joka on oletuksena. Onneksi paneelin saa autohide-tilaan, joka tosin on hieman tahmea. Google Chromessa on pieni yläpalkki, mikä on hyvä asia.

Langaton verkko löytyy, kun etsii. "Launcher" ilmestyy näkyviin vasemmanpuolimmaisesta napista tai koskettamalla hiiren kursorilla ruudun vasenta yläkulmaa.


Kuvakaappaus toimii "Print Screen" napista. Youtube näkyy. Alussa esitettävä mainos näkyy omituisesti. Kuvassa on "sahalaitaa". Varsinainen videofilmi näkyy normaalisti. Äänet kuuluvat.

Loppukommenttina todettakoon, että suttuiset kirjaimet ovat Deepinin huonoin ominaisuus. Muuten se menettelee. Konfigurointimahdollisuudet taitavat olla aika vähäiset. Eiköhän tämä pikainen tutustuminen riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti