perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pear Linux 7.0

Kokeilin aikoinaan Pear Linux 6.0 versiota, joten nyt on aika katsoa, mitä versio 7.0. pitää sisällään.

Ohjelma latautuu USB-tikulta hyvin ja löytää saman tien langattoman verkon. Ja saman tien ollaankin jo internetissä. Seuraavaksi näppäimistö suomenkieliseksi (tätä piti vähän aikaa miettiä, kunnes huomasin linkkitekstin säätöikkunan alareunassa), Firefoxin kotisivuksi Google, ja eikun menoksi.


Pear Linux temppuili hieman. Alapaneeli hävisi näkyvistä. Ainostaan kuvakkaiden selitystekstit näkyivät, kun hiirtä siirteli sopiville kohdille. Työpöydän kansikuvan vaihtaminen ei onnistunut normaalilla tavalla. Pienen miettimisen jälkeen se onnistui hiiren oikealla napilla valitsemalla kuvasta vaihtoehto "set as wallpaper". Alapaneelikin tuli näkyviin.


PrintScreen -nappi ottaa ruutukaappauksen ja tallentaa sen kysymättä Pictures -kansioon. Luulin alussa, että ruutukaappaus ei toimi, kunnes löysin kuvia Pictures -kansiosta.

Ensimmäinen alareunan nappi vasemmalta lukien on "Finder". Sillä saa tiedostot näkyviin. Seuraava nappi on "Launchpad". Siitä tulee esille ohjelmavalikko.


Gnome 3 sukujuuret ovat ilmeiset. Pear perustuu Ubuntuun. Toisin kuin Ubuntussa ohjelmat löytyvät helposti.


Alapaneeli poukkoilee esille silloin kun sitä ei kaipaisi. Kuten Macissa. Pearin ohjemien ulkonäköön kuten tyyleihin ja paneeleihin, ei voi vaikuttaa ainakaan ilman erityisiä "tweak työkaluja" ja voiko edes niiden avulla. En tiedä niistä mitään. Haluaisin, että yläpaneelit olisivat mahdollisimman pienet, jolloin internet-sivua näkyisi mahdollisimman paljon.


Libre Office toimii, ja Youtube näkyy.Jos Pear Linuxissa on hyvää se, mikä Ubuntussa on hyvää, ja jos sen omat toiminnat ovat vakaat ja ongelmattomat, ja jos siihen on saatavissa ja asennettavissa riittävän paljon ohjelmia, sitä voidaan pitää Ubuntun parannettuna painoksena. Käyttömukavuus on joka tapauksessa parempi. Sen huomaa jo kymmenen minuutin kokeilun jälkeen.

Pear Linuxista jää tunnelma "It just works". Jos tässä blogissa jaettaisiin pisteitä jaettaisiin, Pear saisi hyvät pisteet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti