lauantai 6. huhtikuuta 2013

OS4 OpenDesktop 13.4

Ei ole kauankaan, kun kokeilin edellistä OS4  Linuxia. Nyt kokeillaan uusinta julkaisua eli versiota 13.4.Julkaisutiedotteen mukaan siihen on tehty uudistuksia.


Uudistuksia alkaa huomata jo heti ohjelman käynnistyttyä, koska edellisestä mallista tuttua käsittämätöntä paneeliviritystä ei enää ole. Tälle uusimmalle versiolle voisi tehdä samat alkutoimet kuin edellisellekin eli hävittää toisen paneelin  (tällä kertaa ala-) ja siirtää toisen paneelin alareunaan (tällä kertaa hävitetyn tilalle). Ei nyt kuitenkaan tehdä näin. Sen sijaan pidennetään ja kavennetaan alapalkkia ja säädetään se "autohide" -tilaan. Palkin reuna jää hieman häämöttämään.

Koneen kovalevyllä ei sattunut olemaan tyyliin sopivia yläpaneelin taustoja. Niitä pitäisi tehdä. OS4:ssä on Gimp 2.8 vakiovarusteena, joten paneelitaustojen tekeminen ei olisi ongelma. En nyt vaan jaksa aloittaa.


Alapaneelia häämöttää hieman ruudun alareunassa. Ehkä asiaan saisi muutoksen korvaamalla tiettyjä pikselimääriä osoittavia lukuja eräässä kansiossa. Olen joskus nähnyt ohjeen. Youtube näkyy suoraan paketista.


Auki olevat sovellutukset näkyvät alapalkissa mutta aika pieninä kuvakkeina. En saanut säädettyä OS4:n ulkonäköä aivan sellaiseksi mihin olisin ollut tyytyväinen. Nyt OS4:stä jäi hieman bulkkitavaran maku.


Aktiivinen ohjelma näkyy kunnolla ja epäaktiivinen näkyy läpinäkyvänä. Kun aktiivista liikuttaa hiirellä, sekin näkyy läpi. PrintScreen ei taltioi tätä hetkeä.


Työpöydälle voi lisätä erilaisia pieniä lisukkeita kuten kellon.


Poistin alkuperäisen alapaneelin ja siirsin yläpaneelin alas. Unohdin kopioida siihen paikan, johon tulevat avointen sovellutusten kuvakkeet. Nyt joutuu käyttämään Alt+Tabia.

Vaikka OS4 on uudistunut, en huomaa siinä mitään äärimmäisen mullistavaa uutta. Jotkut vakio-ohejelmat ovat vaihtuneet. Ubuntuun perustuvana OS4:ssä on hyvän näköinen teksti sekä muitakin hyviä ominaisuuksia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti