lauantai 23. maaliskuuta 2013

AsennussekoiluaTässä tekstissä ei esitellä Linux-distribuutiota vaan kerrotaan yrityksistä asentaa Limux Mint tietokoneeseen.
Tarkoitus oli asentaa kiintolevylle Mint 14 MATE, mutta asennus kesketyi epäkuntoisen kuluneen DVD-aseman takia. USB:ltä asentaminen ei ollut mahdollista, koska Bios ei tue tätä vaihtoehtoa. Levyjä poltettiin useita, mutta mikään ei auttanut.

Lopulta asennettiin hätäratkaisuna vanha Linux Mint 11 CD-leyvltä, koska sitä asema pystyi lukemaan. Mint 11 yritettiin saada uudemmaksi "upraden" avulla. Lopputulos oli se, että mikään ei toiminut. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi uuden 25 euron hintaines DVD-aseman ostamien. Valitettavasti Verkkokauppa ei ole kulman takana.

DVD-sekoilu johtui siitä, että tietokonetta ei voi "buutata" USB-portin kautta. Biosissa ei ole tällaista vaihtoehtoa. Neuvoja tämän ongelman kiertämiseksi kyllä löytyy, mutta vähemmällä vaivalla pääsee, kun käy ostamassa uuden DVD-aseman.

PartedMagic -ohjelmaakin kokeiltiin jossakin vaiheessa. Sitä ei kuitenkaan tarvittu. Formatointi hoitui, kun uusi Linux asennettiin vanhan päälle. Jossakin vaiheessa oltiin tilanteessa, jossa asennussohjelma vaati tunnusta ja salasanaa, eikä niitä vielä ollut.Nämä blogimerkinnät on tehty toisessa koneessa käynnissä olevalla "USB-Mintillä", samanlaisella, joka oli tarkoitus asentaa toiseen koneeseen.


Lisäys:

Verkkokauppaan pääsisi vasta monen päivän päästä, joten lainattiin toisesta tietokoneesta ehjä DVD-asema, ja asennettiin Linux Mint 14 Mate sen avulla. Tätä blogia kirjoitetaan uudessa järjestelmässä.

Tähän tarinaan kuuluisi vielä erilaisia sivujuonia, kuten yritys asentaa uusi näytönohjain terminaalin kautta, mutta jääköön niiden selostaminen.

Nyt Mint Mate 14 on asennettu kiinteästi tietokoneeseen. Se tuntu toimivan hyvin. Koneessa oli reilun viikon ajan Fuduntu, mutta siinä oli jatkuvia ongelmia, joten Mintin annettiin jyrätä se alleen.Siinä sen on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti