Levyformaatista johtuen - tai jostakin muusta syystä - käyttöjärjestelmä ei pysty aukaisemaan tietokoneen kovalevyllä olevia kansiota, joten ruutukaappauksien tallentaminen koneen sisälle on ongelma. Myöskään työpöydän kansikuvaksi ei voi valita kuvia kovalevyltä.
Screenshotit tallennetaan työpöydälle, joten ne häviävät kun tietokone sammutetaan. Yllä kuitenkin yksi malliksi.
Centos käyttää klassista Gnome 2 -työpöytää. Internettiin ei päässyt HP Pavilion dm1 läppärissä langattomasti Wifillä eikä mokkulalla. Nyt käytettävässä Sony Vaio -koneessa langaton verkko löytyi, mutta kone ehdittiin kytkeä jo verkkojohtoon.
Käyttöjärjestelmän mukana tulee erittäin vähän ohjelmia, joten niitä ei tässä voida esitellä.
Hiiren kursori oli näkymätön, joten tämän blogin kirjoittaminen meni liian vaikeaksi Centos OS:n avulla. Blogimerkintä viimeistellään Ubuntulla.
Tämän lyhyen kokeilun tulokset eivät olleet kovin rohkaisevia. Olen kokeillut Centos OS:ää joskus aikaisemminkin, ja kokeilu jäi tuolloinkin lyhyeksi. Centos OS on kuin muutaman vuoden vanha Ubuntu, josta on karsittu ominaisuuksia, joka ei enää oikein toimi.
Järjestelmä voi olla sisältä parempi kuin miltä se päältä näyttää. Kun kaiken virittelee kohdalleen ja asentaa tarvittavat ohjelmat, Centosilla todennäköisesti pärjää. Onhan se "enterprise" -tasoa.
Centos pyyhittiin tikulta ja asennettiin kokeeksi tilalle Fedora 18,
jonka viralliseen julkaisuun on tätä kirjoitettaessa vielä kolme
päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti