Meego edustaa jo mennyttä aikaa, mutta se ladattiin mielenkiinnon vuoksi kokeiltavaksi jo keväällä 2012. Sen kokeileminen on onnistunut ainoastaan pienessä HP Pavilion dm1 -läppärissä. Muihin tietokoneisiin sen asentaminen ei ole onnistunut - tai tarkemmin sanottuna sen käyttäminen USB-muistitikulta ei ole onnistunut.
Aloitussivulla on esittelyvideo Meegosta. Langatonta verkkoa ei saatu toimimaan, mutta verkkojohdon kautta pääsi nettiin. Youtube-videot näkyivät.
Tietokoneen tiedostoihin ei päästy käsiksi. Root-salasana on Meego. Sillä pääsi vähän eteenpäin, mutta kovalevyn tiedostojärjestelmä ei taida olla sopiva.
Kuvat ruudulta piti tallentaa nettiin. Näppäimistökomento käynnisti PrintScreenin.
Asetuksia voi tehdä.
Auki olevat ohjelmat näkyvät "zoneina"
Webbikamera toimi.
Selaimena oli Chrome, joka alkoi tökkiä (pages unresponsive).
Meegosta tulee mieleen Googlen Chromebook, vaikka en ole sellaista käyttänytkään. Vakio-ohjelmia on vähän, ja selaimen kautta käytettävät ohjelmat korvaavat ne. Meegossa ei ole kunnollista tekstinkäsittelyohjelmaa eikä minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa videonkäsittelyohjelmasta puhumattakaan. Videoita voi kuitenkin katsoa "videoplayerillä".
Meego jäi historian kummallisuudeksi. Olisiko siitä koskaan ollut varteenotettavaksi tietokoneen käyttöjärjestelmäksi, se jäi näkemättä. Meegon kaltaiselle pelkistetylle käyttöjärjestelmälle ei yksinkertaisesti ole tarvetta ainakaan tietokoneissa. Puhelimet ovat asia erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti